Referenties

Referenties

Jolanda:

Mijn beide kinderen hebben goede begeleiding van Saskiagehad Zij hebben daar baat bij gehad in hun verdereontwikkeling. Wij raden haar zeker aan.

Kawing:

Hoewel we gestopt zijn met Remedial Teaching (RT), werkt “het” nog door. Mede door jouw inzet heeft Jay meer vertrouwen  in zijn taal gekregen. Hij vindt lezen nog steeds niet super leuk, maar is leuker omdat hij nu beter kan lezen. Jouw methodes, jouw benadering hebben hem inzicht gegeven in hoe hij moet handelen als hij problemen tegenkomt op leergebied. Zijn werkhouding tijdens de laatste lockdown was erg prettig. Ik ben heel trots op hem en dank je wel voor alles!

Andrea:

Saskia kan heel goed uitleggen en duidelijk maken waar je moeite mee hebt. Ze heeft me veel nieuwe dingen geleerd en daardoor gaat het veel beter met mij op school.De online lessen zijn ook heel goed en duidelijk. Echt een aanrader om te komen.

Mariëlle :

Ik ken Saskia als een zeer bevlogen professional, steeds op zoeknaar nieuwe ingangen en tools om kinderen te helpen bij het leren. Zij heeft oog voor het kind en de onderliggende factorendie aan de problemen ten grondslag liggen.

Minoo:

Ik heb de aanpak van Saskia als heel duidelijk en prettig ervaren. Mijn zoon had wat achterstand met rekenen en Saskia heeft hem hiermee geholpen. Het was voor hem heel helder waar hij mee bezig ging. Hij ging ook met veel plezier naar de Remedial Teaching  lessen toe. Ik vond het prettig om de lessen samen met mijn zoon bij te mogen wonen en kon ik even zien op welke manier hij oefende met de stof. Ik heb gezien dat er veel verschillende werkvormen op een leuke manier aangeboden werden. Mijn zoon ging de rekenstof beter begrijpen, kreeg weer meer zelfvertrouwen en plezier in rekenen. Dankjewel Saskia!

Jacoline:

Ik heb Saskia leren kennen toen zij een leerling met arrangement bij mij in de klas begeleidde. Saskia is open, flexibel en erg professioneel. Zij heeft veel oog voor het kind en deelt haar kennis met jou. Zo kan het kind nog beter begeleidt worden. Wat ik erg fijn vind, is dat je goed met Saskia kunt sparren over verschillende onderwijsonderwerpen. De ene keer hebben we het over hoe kun je jezelf blijven ontwikkelen en wat is interressant. De andere momenten sparren we bijvoorbeeld over hoe je bepaalde lesstof zou kunnen aanbieden. Ondertussen zit de leerling niet meer bij mij in de klas, maar het contact met Saskia is gebleven.

Aloys:

Saskia heeft een tijd lang onze middelste dochter begeleid. Dat was een goede zet want dit heeft echt goed geholpen. De systematische aanpak heeft haar zelfvertrouwen een boost gegeven, goed voorbereid op de CITO-toetsen, maakte de lessen in de klas ook effectiever en uiteindelijk een beter niveau gehaald. Bedankt voor je jarenlange ondersteuning en geduld!

Kantie:

Saskia heeft een gave om je kind op haar gemak te stellen. Ze luistert goed en weet precies de goede snaar te raken. Uit alles straalt vakbekwaamheid uit. Ook super hoe ze ouders betreft bij het proces. Heeft ook mij nieuwe inzichten gegeven. Dank je wel!

Simone:

Saskia is een gedreven en deskundig Remedial Teacher, die haar deskundigheidservaring ten volle inzet om het beste uit anderen te halen. Ze werkt vanuit een goede balans tussen resultaat- en mensgerichtheid.

Berrie:

Saskia is een zeer bevlogen collega die op zeer betrokken wijze in haar vak staat. Ze staat open voor nieuwe ontwikkelingen en verdiept en bekwaamt zich ook hierin. Ze kijkt verder dan protocolletjes en standaardoplossingen, maar zoekt naar oplossingen die in deze situatie bij dit kind passen. Vanuit de opleiding en als partner in de pilot van de cognitieve training MyCognition heb ik haar leren kennen als een enthousiaste, constructieve en prettig kritische collega.

Coosje:

In korte tijd is onze dochter met behulp van de rust en het vertrouwen dat Saskia uitstraalt, enorm gegroeid in haar ontwikkeling. Saskia heeft vooral goed geluisterd naar de vraag die onze dochter zelf heeft gesteld. En heeft mede daardoor gezorgd voor een veilige leeromgeving. Vervolgens heeft Saskia haar gevolgd en heeft aangesloten bij haar, zodat er een volgende stap in ontwikkeling gemaakt kon worden. Uiteraard met behulp van alle kennis en kunde die ze in huis heeft. Inmiddels is het traject afgerond maar staat de deur nog wel open in geval van vragen. Dit is erg prettig!

Mireille:

Saskia is zeer persoonlijk en kijkt echt naar wat het kind nodig heeft. Zij maakt een plan op maat, volgt dit en je ziet ook goed resultaat. Dit laat zij ook duidelijk zien! Ze wisselt ook af en werkt met verschillende materialen zodat het kind het ook echt leuk vindt om te komen! Ik ben zeer tevreden en zou haar zeker aanraden. Mijn dochter heeft zij heel goed geholpen!

Antoaneta:

Saskia Lich biedt assistentie en professionele hulp voor kinderen (en hun ouders) dat worstelen met rekenen. Ze gebruikt wetenschappelijke inzichten in hoe kinderen zonder natuulijk affiniteit met rekenen leren rekenen. Ze combineert haar kennis en expertise met een warme en vriendelijke houding en daarbij maakt het leuk voor jonge leerlingen om hun rekenwaardigheden te verbeteren. In een sfeer van vertrouwen en met veel aandacht van Saskia kan elke kind vooruitgang maken en dat is leuk om te zien!

Gert-Jan:

Saskia heeft gedurende anderhalf jaar ( tijdens het basis onderwijs) ervoor gezorgd dat onze dochter stap voor stap een stuk verder kwam. Dyslectie, maar daarnaast ook geen interesse in de leerstof zorgde ervoor dat onze dochter behoorlijk achterbleef bij rest van haar klasgenoten. Maar met Saskia’s intense wekelijkse Remedial Teaching zorgde ze er voor dat onze dochter kon instromen op het juiste niveau voor haar en ze heeft het nu top naar haar zin op school met goede resultaten! Na afloop van een traject sta ik met ouders altijd stil bij de aandachtspunten voor de leerling. Voor mij persoonlijk is ieder traject met een leerling ook weer een leermoment. Een evaluatie vind ik daarom altijd van belang; ik hoor graag wat ik beter kan doen en vind het natuurlijk altijd prettig als mijn werk wordt gewaardeerd.

Ineke:

Ik heb Saskia leren kennen als een zeer gedreven en gemotiveerd persoon. Zij heeft een grote kennis van en betrokkenheid bij de ontwikkeling van de schoolgaande jeugd. Haar uitstraling is vriendelijk en begripvol.

Thomas:

Saskia is geweldig in haar vak. Mijn kinderen hebben enorm veel baat gehad bij de kennis en kunde van Saskia. Aanrader!

Stormmevrouw H.:

In het verleden ben ik hier met mijn dochter geweest. Het eindresultaat was verbluffend. Ze was met grote sprongen vooruit gegaan en kon in het vervolg van haar studies de vruchten plukken die de zeer professionele en lieve Saskia met haar heeft bereikt. Ze vind nu lezen zelfs heel leuk en zeer boeiend. Saskia nogmaals bedankt. Ik kan RT praktijk Den Haag dan ook naar eer en geweten ten zeerste aanbevelen!     

Hendrik:

Saskia heeft onze dochter zelfvertrouwen gegeven en heeft haar geholpen met haar dyslectie probleem. Het resultaat is dat onze dochter hele goede en hoge cijfers behaald op het MBO en dat andere kinderen aan onze dochter om hulp vragen over het huiswerk. Saskia is een hele warme en een super professional die dit heeft bewezen bij onze dochter en bij nog een aantal andere kinderen waar ik niets anders dan positieve berichten hoor. Als je iemand zoekt op haar vak gebied dan ben je een sukkel als je Saskia niet benaderd!                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Anouk:

Saskia bedankt voor het helpen met rekenen. Ik heb veel geleerd van je en kan nu makkelijk in de klas meekomen. Daarnaast was het heel leuk om naar jou toe te gaan.

Merel:

Na een paar jaar in het buitenland te hebben gewoond, begon mijn dochter A. met een achterstand in groep 8. Toch een belangrijk jaar ivm uitstromen naar de middelbare school. Gelukkig konden we met behulp van Saskia Lich en de inzet van A. zelf flinke vooruitgang boeken. Had A. aan het begin van groep 8 nog een VMBO score, een half jaar later konden we haar aanmelden voor een havo/vwo brugklas. Ook heel prettig is de regelmatige terugkoppeling van Saskia over de vorderingen en het huiswerk dat gedaan moet worden. A. heeft haar achterstand in een korte tijd ingehaald dankzij de bijlessen, ook haar zelfvertrouwen is hierdoor gegroeid. Wij zien de brugklas nu met vertrouwen tegemoet. Saskia bedankt!

Jeffrey:

Mijn beide dochters (dyslexie en dyscalculie) hebben ongeveer een jaar lang Remedial Teaching (RT) gehad bij Saskia. Zij zijn beide met sprongen vooruit gegaan. Op school hebben ze gemerkt dat de trucjes die Saskia ze heeft geleerd met bv rekenen, als zij er niet uit komen, goed worden toegepast. Ben zo blij dat wij Saskia hebben leren kenen, als betrokken, zeer bedreven, vakkundig persoon. Kort samengevat een geweldige vrouw die ik iedereen zal aanraden als je kind leer problemen heeft. Saskia bedankt voor alles.

Betrokken vader:

Het is alweer ruim 3 jaar geleden dat mijn dochter bij Saskia op Remedial Teaching (RT) zit. Toen ze begon was het moeilijk voor haar om mee te komen. Ze heeft bij Saskia een enorme groei mee gemaakt. Er is een goede klik. Wat ik fijn vind is de positieve aanpak van Saskia en het feit dat ze het nooit een punt vindt om iets vaker uit te leggen. Hierdoor vindt mijn dochter het leuk om RT te krijgen, zijn haar resultaten sterk verbeterd en door dit alles samen is ook haar zelfvertrouwen toegenomen. Ze heeft weer plezier in school en dat vind ik het belangrijkste. Ook is het mij opgevallen dat Saskia enthousiast over haar vak is, de ouders erbij betrekt en de laatste ontwikkelingen volgt. Ze is erg open, ouders zijn altijd welkom om lessen bij te wonen. Kortom, ik ben blij dat we haar als Remedial Teacher hebben en raad haar iedereen aan. Bedankt Saskia!

Juliette:

Als dyslexiebehandelaar voor Onderwijs Advies heb ik Saskia leren kennen als een zeer toegewijde en zorgvuldige dyslexiebehandelaar. Zij heeft daarbij veel oog voor wat ieder kind specifiek nodig heeft en weet zowel kinderen als ouders mee te nemen in de dyslexiebehandeling en alles wat daarbij komt kijken. Ze zet zich met al haar vermogens in om het beste uit kinderen te halen.

Ineke:

Saskia heeft veel ideeën en denkt ‘out of the box’. Tijdens onze intervisie verrast Saskia mij regelmatig met haar netwerk-activiteiten. In haar werk is het welbevinden van kinderen een belangrijke drijfveer om tot goed leren te komen.

Pauline:

Saskia heb ik een aantal jaren geleden leren kennen via de LBRT. Samen met Edith en Bernadette vormen we het bestuur van de regio Den Haag – Zoetermeer van de LBRT. We organiseren met elkaar de thema-avonden voor de leden. Saskia heeft een groot netwerk en veel kennis op het gebied van remedial teaching. Tijdens onze intervisie-avonden delen we onze kennis en informeren elkaar over o.a. nieuwe materialen. Saskia is een fijne collega om mee samen te werken.

Edith:

Ik zit samen met Saskia in het bestuur van de LBRT en in een intervisiegroep voor remedial teachers. Ik heb haar leren kennen als een gedreven persoon met een rustige uitstraling. Ze heeft veel vakkennis. Als ze ergens geen oplossing voor paraat heeft, neemt ze contact op met collega’s om te overleggen.

Astrid:

Daniek heeft een hekel aan lezen en zal het helaas nooit graag doen. Maar Saskia heeft Daniek wel zo ver gekregen dat ze bijna foutloos kan lezen en dat ze in een half jaar tijd haar achterstand van anderhalf jaar lezen en spelling heeft weggewerkt. We gaan nog 3 maanden door en wie weet wordt Daniek ook nog een lezer?!

Cees:

Juf Saskia is de Remedial Teacher die de vacature tijdelijk invulde bij ons op school.  Een ervaren en gedreven Remedial Teacher. In korte tijd laat zij een geweldige indruk achter. Saskia, bedankt voor je enorme inzet voor de school en onze kinderen. Veel succes met je praktijk en je andere werkzaamheden, het ga je goed!

Ilona:

In 9 maanden heeft mijn zoon ongeveer 1,5 jaar achterstand in lezen en spelling ingehaald en loopt weer op niveau mee. De aanpak van Saskia, waarbij de inhoud werd geleerd, maar zeker ook de houding en zelfvertrouwen van mijn zoon aandacht kreeg werkte! Ook de samenwerking met de school ging moeiteloos. Bedankt voor de ondersteuning Saskia, het was de investering van tijd en geld zeker waard!

Linda:

Soms gaat het leren van je kind niet vanzelf gaat en moet hij of zij daarbij extra hulp gebruiken. Saskia heeft onze dochter met uiterste betrokkenheid geholpen met het op nivo brengen van haar leerprestaties, het opbouwen van haar zelfvertrouwen en haar weer plezier in het leren gegeven.

Brigit:

Saskia is met veel enthousiasme een praktijk voor Remedial Teaching in Nootdorp gestart. Saskia is zeer gedreven en werkt volgens de nieuwste inzichten. Ik wens haar veel succes met haar Remedial Teaching (RT) Praktijk.

 

 

 

 

Comments are closed.